Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu membrii Comisiei de evaluare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție

Chișinău, 26 iunie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu membrii Comisiei de evaluare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. Membrii Comisiei, desemnați recent de către Parlament, vor începe în curând procedura de evaluare.

Șeful legislativului le-a mulțumit membrilor Comisiei de evaluare pentru implicarea lor și pentru faptul că, prin vasta lor experiență, ajută în efortul de reformare a justiției.

 „Reforma justiției este angajamentul de căpătâi al guvernării. Avem nevoie de judecători integri la Curtea Supremă de Justiție și în toate instanțele din țară. Doar pe o justiție corectă putem construi o democrație adevărată și aduce dreptatea pe care o așteaptă de atâția ani cetățenii”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Evaluarea judecătorilor și candidaților la funcția de judecător la CSJ este următoarea etapă a reformei sistemului de justiție. Prima etapă a fost evaluarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii și evaluarea membrilor Consiliului Superior al Procurorilor, care are loc acum.

385A3700

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...