Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noua reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova

Chișinău, 20 iunie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noua reprezentantă rezidentă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, Daniela Gasparikova. Discuțiile s-au axat pe Programul de țară Republica Moldova – PNUD pentru perioada 2023- 2027, despre care șeful legislativului a menționat că se pliază pe prioritățile țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a referit la prioritățile de pe agenda legislativului, ce conține proiecte importante, atât până la finalul sesiunii curente, cât și pentru sesiunea de toamnă, care vor contribui ca Republica Moldova să avanseze în parcursul european. „PNUD este un partener important al țării noastre în acest sens, prin expertiza și viziunile de dezvoltare ale țării”, a adăugat speakerul Igor Grosu.

De asemenea, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit pentru sprijinul oferit de PNUD Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților și asigurarea rezilienței energetice. De asemenea, șeful legislativului s-a referit și la suportul oferit și în alte sectoare-cheie, printre care dezvoltarea economică, consolidarea capacităților instituțiilor țării sau tranziția la economia verde.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...