Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noua Reprezentantă de Țară a UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj

Chișinău, 20 ianuarie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noua Reprezentanta de Țară a UNICEF în Republica Moldova, Maha Damaj.

În cadrul discuțiilor, Speakerul Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru eforturile depuse de UNICEF în protecția și promovarea drepturilor copiilor, adolescenților și tinerilor în țara noastră. De asemenea, Președintele Parlamentului a discutat despre importanța proiectelor privind reformarea justiţiei juvenile; acordarea asistenţei copiilor cu dizabilităţi şi a celor rămaşi fără îngrijire părintească; combaterea violenţei împotriva copiilor; accesul la servicii calitative de sănătate pentru mame şi copii și educaţie incluzivă.

Un alt subiect abordat a fost consecințele pandemiei de Covid-19 asupra copiilor și a procesului de învățământ. ”Este necesar să ne mobilizăm, să cooperăm și să identificăm soluții pentru a redresa situația și a minimaliza efectele negative ale crizei. În context, considerăm prioritară continuarea campaniilor de sensibilizare și informare în rândul populației privind măsurile de protecție și rolul imunizării”, a menționat Președintele Parlamentului.

De asemenea, Speakerul Igor Grosu s-a referit și la mai multe proiecte de legi care sunt pe rol la moment și anume educația incluzivă; impulsionarea rețelelor de creșe; elaborarea și ajustarea cadrului legislativ și normativ pentru promovarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor.

”Suntem datori să facem tot ce ne stă în puteri pentru ca toți copiii din țara noastră să aibă o copilărie fericită și protejată. Noi trebuie să facem o echipă pentru a îmbunătăți viața lor”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

19.01.2022 Întrevederea Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu Reprezentantă de Țară UNICEF, Maha Damaj

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...