Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în Moldova

Chișinău, 16 august 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Discuțiile au vizat relațiile interparlamentare moldo-germane în contextul constituirii noii legislaturi a Parlamentului Republicii Moldova și în perspectiva alegerilor în Bundestagul german care vor avea loc pe 26 septembrie anul curent.

A fost exprimată încrederea în dezvoltarea și impulsionarea raporturilor bune de cooperare, inclusiv prin intermediul grupurilor de prietenie.

Igor Grosu a fost asigurat de disponibilitatea părții germane de a oferi asistență tehnică parlamentară necesară în condițiile în care majoritatea membrilor noului Parlament din Moldova sunt la primul mandat de deputat.

De asemenea, Germania a decis extinderea termenului de aplicare la Programul Bursei Parlamentare Internaționale a Germaniei, ediția 2022, astfel încât tinerii eligibili, interesați de viața politică a Germaniei, să poată valorifica această oportunitate. 

Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință Germaniei pentru asistența oferită Republicii Moldova în cadrul numeroaselor proiecte investiționale, tehnice, educaționale și culturale.   În mod special, Igor Grosu a mulțumit Excelenței Sale pentru suportul acordat de Germania în combaterea pandemiei de coronavirus.

Angela Ganninger i-a urat lui Igor Grosu succese în realizarea misiunii de mare responsabilitate ce i-a revenit odată cu alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului.   

16.08.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul Republicii Federale Germania,  Angela Ganninger

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More