Președintele Parlamentului, alături de producătorii agricoli și reprezentații mediului de afaceri din toată țara, la „Ziua fructelor”

Chișinău, 9 iulie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat astăzi la „Ziua fructelor”, eveniment care a reunit zeci de producători agricoli și reprezentanți ai mediului de afaceri din toată țara. Evenimentul, aflat la a IV-a ediție, a avut loc în satul Racovăț din raionul Soroca, în perioada 8-9 iulie. Șeful Legislativului a vizitat standurile expoziționale ale celor 47 de companii autohtone și din străinătate, care și-au expus echipamentele și tehnica pentru lucrările în livezi, precum și inovațiile pentru sectorul de fructe.

Președintele Parlamentului a discutat cu agricultorii prezenți despre soluțiile pentru digitalizarea agriculturii și metodele moderne de protejare a suprafețelor agricole de diverse intemperii, despre subvenționarea agriculturii, irigarea terenurilor agricole și extinderea piețelor de export pentru fructele din Moldova.

„Bucură faptul că, în ultimii ani, sectorul de fructe a reușit să-și diversifice piața de desfacere și tot mai multe fructe și legume moldovenești ajung pe piața Uniunii Europene. Sectorul agricol întâmpină multe provocări, în special în ultima perioadă, dar, prin politici bine gândite, trebuie să creăm o agricultură rezilientă”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, șeful Legislativului i-a anunțat pe agricultori că în cadrul ședinței Legislativului din această săptămână a fost votat în ultima lectură proiectul legat de munca zilierilor în sate. Astfel, persoanele care muncesc cu ziua nu își mai pierd statutul de șomer, munca lor va fi luată în calcul la plata pensiei, iar perioada în care zilierii pot face activități pentru același beneficiar a fost extinsă de la 90 la 120 de zile.

Împreună cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și deputatul Ion Babici, șeful Legislativului a vizitat plantația de măr „VitalitiFruct Grup”, unde a avut loc o prezentare practică a tehnicii și a livezii.

„Ziua fructelor” a fost organizată de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” și Proiectul USAID „Agricultura performantă în Moldova”.

09.07.2022 Președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de producătorii agricoli și reprezentații mediului de afaceri din toată țara, la "Ziua fructelor"

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...