Președintele Parlamentului a înmânat Diplome de Onoare cu ocazia celor 30 de ani de independență ai Republicii Moldova

Chișinău, 26 august 2021 –  Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a decernat astăzi Diplome de Onoare mai multor personalități marcante cu ocazia sărbătoririi celor 30 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Diplome de Onoare au fost oferite în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru contribuții remarcabile și merite deosebite, în diferite domenii de activitate:

1.       Excelenței Sale Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova;

2.      Andrei Petre, Consilier diplomatic al Ambasadei României la Chișinău; 

3.      Vasile Iovu, naist, solist-instrumentist al Orchestrei de muzică populară ”Folclor” a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”;

4.      Vali Boghean, compozitor, muzician, solist-instrumentist și vocalist;

5.      Maria Manoli, primar al satului Zubrești, Strășeni;

6.      Nicolae Calaidjoglu, primar al satului Alexandru Ioan Cuza, Cahul;

7.      Valeriu Mițul, ex-primar al satului Corjova, Dubăsari;

8.      Ion Iovcev, ex-director al Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol;

9.      Lidia Crețu, ex-director al Liceului Teoretic ”Emil Necula”, satul Merenii Noi, Anenii noi.

„Mă simt onorat să vă ofer aceste distincții și totodată vreau să vă transmit un mesaj: ceea ce vă caracterizează pe toți cei de aici este modestia, din tot ce am observat în cariera Dumneavoastră. Pentru că de sărbători și nu doar trebuie să mulțumim prietenilor, colegilor, am decis să oferim aceste diplome în semn de recunoștință.

Excelență, vă mulțumim pentru relația noastră foarte specială, care nu poate fi înlocuită și replicată în raport cu altcineva.

Primarilor, vreau să le mulțumesc că au fost activi și combativi în această perioadă și că au fost alături de cetățenii din comunitățile dvs. Pe această  cale vreau să transmit un semnal – s-a terminat cu timpurile când erați tratați ca niște executori. Dvs. sunteți lideri în comunitate, cei mai aproape de cetățeni.

Pedagogilor – am o rezonanță specială cu Dvs. și vă mulțumesc pentru dedicație. Vin și eu dintr-o familie de pedagogi. Vă mulțumesc că rămâneți în continuare alături de copii și le transmiteți valori, modele adevărate în societate spre care trebuie să tindă. 

Oamenilor de artă – cei care ne hrănesc cu hrană spirituală fără de care am fi simpli vietăți, trecători prin viața asta. Vă mulțumesc pentru toată creația și dragostea pe care o transmiteți. Îmi pare bine că în această perioadă complicată ați găsit de fiecare dată oportunități să ne aduceți bucurie.

Să sărbătorim împreună Ziua Independenței, Ziua Limbii Române care este un tezaur și o componentă esențială a statalității noastre și al neamului nostru. La mulți ani!”

Distincțiile Parlamentului Republicii Moldova se conferă de către Președintele Parlamentului cetățenilor, instituțiilor, organizațiilor colectivelor de creație, etc.,  în semn de recunoștință și înaltă apreciere a meritelor acestora.

26.08.2021 Ceremonia de înmânare a Diplomelor de Onoare conferite de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More