Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentanții companiei portugheze „Greenvolt”, care urmează să construiască un parc eolian în Republica Moldova

Chișinău, 31 octombrie 2023 – Republica Moldova face pași importanți în a atrage investitori străini în țara noastră. O dovadă în plus este forumul economic moldo-portughez organizat, astăzi, la Chișinău, cu participarea președinților Maia Sandu și omologului portughez Marcelo Rebelo de Sousa. În context, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o discuție constructivă cu reprezentanții companiei portugheze „Greenvolt”, care și-a manifestat interesul de a construi un parc eolian în țara noastră. Această companie este recunoscută pe piața globală ca un jucător important în promovarea și dezvoltarea proiectelor eoliene și solare.

Șeful legislativului a salutat decizia companiei de a se extinde în Republica Moldova, în contextul în care prioritatea țării noastre este ca, în următorii ani, să ajungem să utilizăm 30 % de energie regenerabilă din totalul necesar.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...