Președintele Parlamentului a discutat cu reprezentantele a patru agenții ONU în Republica Moldova

Chișinău, 8 septembrie 2020 – Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova a fost subiectul discuției online, de astăzi, a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu reprezentantele de țară a patru agenții ONU în Moldova: Dima Al-Khatib de la PNUD, Nigina Abaszada de la UNFPA, Desiree Monique Jongsma de la UNICEF și Dominika Stojanoska, de la UN Women.

Zinaida Greceanîi a apreciat colaborarea Legislativului cu agențiile ONU, a pledat pentru continuarea parteneriatului în dezvoltarea și impulsionarea proiectelor cu privire la egalitatea de gen și promovarea femeilor în domeniul politic, economic și social al vieții.

În context, Președintele Parlamentului a subliniat importanța respectării cotei de participare a femeilor în proporție de 40 la sută în cadrul următorului scrutin parlamentar.

Totodată, Zinaida Greceanîi a salutat instituirea structurii de coordonare a Platformei de dialog a deputatelor și formalizarea acesteia.

În discuție, reprezentantele PNUD, UN Women, UNFPA și UNICEF au apreciat parteneriatul solid cu Parlamentul Republicii Moldova și au exprimat disponibilitatea de susținere a Platformei de dialog a deputatelor. O asemenea platformă a fost creată în 2015, pentru prima dată, cu susținerea PNUD și a Suediei, în calitate de mecanism de promova politicile de gen și perspectiva de gen în legislație.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...