Președintele Parlamentului a avut o întrevedere de rămas-bun cu Ambasadorul Letoniei: „Apreciez tot efortul pe care l-ați depus personal pentru a ajuta Republica Moldova”

Chișinău, 26 iulie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu Ambasadorul Republicii Letonia în țara noastră, Uldis Mikuts. Diplomatul își încheie mandatul în țara noastră, iar șeful legislativului i-a mulțumit pentru efort și pentru asistența letonă în implementarea recomandărilor Comisiei Europene și alinierea la Acquis-ul comunitar. „Apreciez tot efortul pe care l-ați depus personal pentru a ajuta Republica Moldova, în special în contextul situației din regiune, dar și a reformelor prin care trecem. Contăm în continuare pe sprijinul Letoniei în parcursul european al țării noastre”, a menționat Igor Grosu.

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului s-a referit la multiplele vizite şi întrevederi bilaterale, care reprezintă un semnal important de sprijin al Letoniei pentru cursul de reformare și de modernizare al Republicii Moldova. A fost remarcată în special reuniunea de anul trecut, care s-a desfășurat la Chișinău, a președinților de parlament ai țărilor nordice și baltice din formatul NB8, printre care și Letonia, reuniune care a avut loc după o pauză de opt ani. 

Șeful legislativului i-a urat mult succes diplomatului leton, exprimându-și speranța că Republica Moldova va rămâne prioritară pe agenda externă a Letoniei și că va fi continuată buna cooperare pentru cât mai multe proiecte comune.

26.07.2023 Întrevederea  Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, cu Uldis Mikuts, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Letone în Republica Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...