Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai NATO

Chișinău, 7 iunie 2022 – Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, s-a întâlnit cu delegația NATO, compusă din Asistentul Secretarului General NATO, David Cattler, Secretarul Comitetului Civil pentru Securitate, Gabriel Moldoveanu și Șefa Oficiului NATO din Republica Moldova, Kristina Baleisyte.

În cadrul discuției, au fost abordate subiecte de actualitate, printre care situația social-politică din țara noastră, implementarea reformelor în sectorul de apărare și securitate națională, gestionarea crizei refugiaților, precum și oportunitățile de sprijinire în continuare a Republicii Moldova în cadrul diverselor proiecte umanitare, în special în domeniul gestionării situațiilor de criză.

Lilian Carp a informat membrii delegației despre prioritățile și obiectivele strategice ale guvernării actuale, punând accent pe determinarea fermă a  autorităților de a continua procesul de integrare europeană.

De asemenea, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a adresat aprecieri pentru asistența consistentă oferită țării noastre de NATO, prin intermediul diferitor programe, de-a lungul timpului.

La rândul său, David Cattler a reafirmat deschiderea instituției pe care o reprezintă de a susține implementarea proiectelor inițiate, precum și de a acorda sprijin suplimentar în eforturile de reformare a Republicii Moldova.

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...