Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Elena Bodnarenco, a avut o întrevedere cu ambasadorul român, Daniel Ioniță

Chișinău, 23 august 2021 – Președintele Comisiei parlamentare mediu și dezvoltare regională, Elena Bodnarenco, și vicepreședintele comisiei, Ina Coșeru, au avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Oficialii au discutat despre relațiile de cooperare dintre Republica Moldova și România. În context, a fost subliniată importanța intensificării colaborării pe platforma parlamentară în scopul implementării proiectelor în beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Elena Bodnarenco, a remarcat sprijinul constant al României acordat țării noastre și a mulțumit Guvernul român pentru ajutorul în domeniile economic, social, cultural.

Au fost abordate aspecte de cooperare în domeniul protecției mediului, în special, în sectoarele forestier, gestionare a deșeurilor, stații de epurare. Elena Bodnarenco a declarat că agenda Comisiei este una complexă, menită să îmbunătățească legislația în vigoare și să contribuie la realizarea obiectivelor propuse în acest domeniu.

Daniel Ioniță a reiterat faptul că România rămâne fidelă sprijinului Republicii Moldova pe toate dimensiunile, pentru a consolida democrația și pentru a susține parcursul european al țării noastre.

Diplomatul a accentuat că România a fost și rămâne în continuare cel mai consecvent susținător și partener al Republicii Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More