Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, participă cea de-a 69-a reuniune plenară a Conferinței Comisiilor Parlamentare pentru Afaceri Europene

Chișinău, 16 mai 2023 – Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, participă la ședința plenară a Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul are loc la Stockholm, Suedia.

La ședința plenară a COSAC, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a referit la situația actuală de securitate și a accentuat rolul pe care îl au țările în construcția unei Europe unite și mai sigure.

„Pentru a face față provocărilor și amenințărilor hibride, avem nevoie mai mult ca oricând de aliați puternici, iar Uniunea Europeană ne oferă sprijinul necesar. Rămânem optimiști privind viitorul nostru european în calitate de stat candidat și continuăm agenda de reforme”, a accentuat Doina Gherman.

Tot în cadrul evenimentului, președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene a confirmat că, în continuare, Ucraina și Moldova reprezintă o prioritate. Același lucru a fost discutat și în cadrul discuțiilor bilaterale pe care le-a avut președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, cu omologii săi din Ucraina, Franța, Austria, Germania, Italia, Olanda și Spania.

„Nu suntem singuri. Avem prieteni mulți și parteneri de încredere!”, a remarcat Doina Gherman.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...