Președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și  Peeter Latti, expert UE, au discutat colaborarea dintre Parlament și Curtea de Conturi

Chișinău, 22 februarie 2022 – Președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Peeter Latti, expert în cadrul Proiectului de consolidare a capacităților Curții de Conturi, implementat cu asistența Uniunii Europene.

Întrevederea a avut loc în continuarea discuțiilor privind conlucrarea dintre Parlamentul Republicii Moldova, în particular, comisia de specialitate, și instituția supremă de audit. De asemenea, a fost făcută o evaluare succintă a progreselor înregistrate în cadrul ultimilor misiuni de suport din partea experților europeni pentru Curtea de Conturi a Republicii Moldova.

”Parlamentul și, în special, Comisia de control al finanțelor publice, în calitate de comisie de profil, mențin o colaborare permanentă productivă cu instituția Curții de Conturi – atât pe filiera îmbunătățirii calității auditului, cât și pentru a ajuta entitățile auditate să conștientizeze mai bine responsabilitatea în utilizarea  eficientă a banilor publici”, a relevat Tatiana Cunețchi.

Președinta comisiei a specificat că, chiar și în condițiile pandemiei, Comisia de control al finanțelor publice a desfășurat o activitate constructivă intensă, reușind să examineze aproape 25 de rapoarte de audit sub aspectul  conformității gestionării patrimoniului public și resurselor financiare ale statului.

Interlocutorii au punctat și unele recomandări noi pentru dezvoltarea strategică a instituției supreme de audit din țară.

22.02.2022 Întrevederea președintei Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, cu Peeter Latti, expert UE în cadrul Proiectului de consolidare a capacităților Curții de Conturi

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...