Olesea Stamate, la întrevederea cu delegația Coraportorilor APCE: Suntem focusați pe reformarea sistemului justiției, fără de care nu putem reforma și alte domenii

Chișinău, 13 octombrie 2021 – Agenda de reformare a justiției a fost discutată de președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, și Coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez.

În cadrul întrevederii, Olesea Stamate a vorbit despre prioritățile Comisiei pe care o conduce. Prin aprobarea inițiativelor legislative se urmărește combaterea corupției, reformarea sistemului justiției și a instituțiilor, dar și consolidarea integrității în sectorul public.

”Suntem focusați pe reformarea sistemului de justiție. Este o prioritate, pentru că, în lipsa acestui lucru, nu putem reforma și alte domenii”, a menționat președinta Comisiei juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate.

În perioada 12 – 16 octombrie, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, se află într-o vizită de documentare în țara noastră.

13.10.2021 Întrevedere  Președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, cu membrii delegației Coraportorilor Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei .

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More