Politica națională de securitate discutată în cadrul unui seminar organizat de Centrul „George C. Marshall”

Chișinău, 14 decembrie 2021 – Membrii Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Andrian Cheptonar și Ion Șpac, au participat la seminarul cu tematica  ”Elaborarea și implementarea politicii naționale de securitate”.

Seminarul a fost organizat de Centrul European de Studii de Securitate ”George C. Marshall” și este dedicat parlamentarilor și funcționarilor de rang înalt, din Republica Moldova, implicați în formularea și implementarea Strategiei securităţii naţionale a țării.

Agenda evenimentului a cuprins mai multe sesiuni tematice, în cadrul cărora discuțiile s-au concentrat pe mediul european de apărare, dezvoltarea strategiei naționale de apărare, impactul corupției asupra securității naționale.

Totodată, discuțiile s-aur axat și pe rolul Parlamentului Republicii Moldova în asigurarea securității naționale.

Acest eveniment a reprezintat o bună ocazie de a interacționa cu experții naționali și facilitatorii internaționali și de a discuta despre expertiza în domeniul apărării și securității pe care o pot pune la dispoziție reprezentanții Centrului.

Seminarul, organizat de Centrul European de Studii de Securitate ”George C. Marshall”, s-a desfășurat în Germania, în perioada 12-14 decembrie.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...