Platforma ”Pentru Moldova” va boicota ședința de azi a Parlamentului, pe care o consideră o farsă și show politic

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță că va boicota ședința de azi a Parlamentului, unde nu se regăsesc subiecte menite să identifice soluții pentru problemele țării.

Deputații Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” au anunțat poziția față de agenda de astăzi a Legislativului în cadrul unui briefing de presă matinal, menționând că nu doresc să fie atrași în jocurile politice ale unor partide rivale, care încearcă, pe rând, să se revanșeze unul în față altuia. 

Deputata ”Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan” a declarat că, în ciuda situației extrem de complicate cu care se confruntă țara noastră, agenda Parlamentului de astăzi este una falsă, cu subiecte care nu rezolvă problemele cetățenilor, nici măcar problemele politice, dar care produc doar zgomot informațional, induc în eroare societatea și nu rezolvă problemele. 

”Este păcat că săptămâna trecută, când Parlamentul urma să examineze mai multe proiecte bune atât ale fracțiunilor partidelor de dreapta, cât și de stânga, pe care Platforma Parlamentară “Pentru Moldova” era gata să le susțină, nu a fost destulă dorință. Dar astăzi, când este examinată doar o simplă moțiune de cenzură, care nu rezolvă nici măcar problema demisiei ministrului de interne, a fost convocată o ședință extraordinară”, a afirmat Ruxanda Glavan.

Glavan a mai amintit că deputații Platformei „Pentru Moldova” au votat și inițiative venite din partea dreptei politice și proiecte ale Guvernului, proiecte care rezolvă probleme adevărate, nu inventate. 

Deputatul Vladimir Vitiuc a subliniat, la rândul său, că deputații platformei ”Pentru Moldova” au multe nemulțumiri vizavi de activitatea Ministerului Afacerilor Interne, la fel cum și față de activitatea altor ministere. În același timp, potrivit lui Vitiuc, pe agendă nu s-a propus subiectul demisiei Guvernului, cerut în cadrul mitingului organizat duminică.

Deputatul a reiterat că Platforma ”Pentru Moldova” la fel pledează pentru alegerea unui nou Parlament,  componența căruia ar corespunde intereselor țării și a cetățenilor. 

În acest scop, Vladimir Vitiuc a lansat invitația de a dialoga, pentru a găsi căile legale de dizolvare a Parlamentului. ”Propunem calea directă și pe înțelesul tuturor – să pășim peste formalitățile și ritualurile inutile și să ne așezăm la masa de negocieri, pentru a iniția dialogul care va asigura dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor anticipate”, a conchis Vitiuc.

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...