Platforma DA solicită examinarea în ședința de mâine a Parlamentului a două proiecte de lege elaborate pentru a combate pandemia COVID-19

Liviu Vovc transmite un mesaj către deputații din Parlamentul Republicii Moldova: Susținerea medicilor și a cetățenilor trebuie să fie o prioritate!

În cadrul briefingului, deputatul Platformei DA, Liviu Vovc a îndemnat toți deputații să se aplece cu toată responsabilitatea asupra necesităților stringente legate de situația epidemiologică critică și să voteze solidar două proiecte de lege înregistrate (nr. 213, nr. 418), autorul cărora este, și care vor asigura:

1. Majorarea sporurilor de compensare pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate a personalului implicat direct în combaterea pandemiei sau epidemiei în valoare de cel puțin un salariu de bază.

2. Modificarea componenței Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică astfel, încât din ea să facă parte 50% membrii Guvernului și reprezentanții ai structurilor subordonate Guvernului în responsabilitatea directă a cărora este monitorizarea și combaterea unei urgențe în sănătate publică și 50% specialiști în domeniul sănătății publice reprezentanți ai Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Academiei de Științe a Moldovei, Școlii de Management în Sănătate Publică, din societatea civilă și cu drept de vot consultativ reprezentanți ai organismelor international.

Ambele proiecte au fost votate în prima lectură, au avizele guvernului și rapoartele comisiei de bază și urmau să fie votate în a doua lectură, dar majoritatea Șor-Dodon au decis să închidă sesiunea de toamnă-iarnă. Platforma DA insistă ca aceste două proiecte de lege să fie incluse pe ordinea de zi a ședinței de mâine, 23 decembrie.

Amintim că Platforma DA a reușit să promoveze o lege extrem de importantă care asigură acordarea  indemnizației unice de 16.000 lei angajaților în domeniul sănătății nu doar în timpul stării de urgență declarate oficial, ci și ulterior, atât timp cât persistă focarele pandemice și sint declarate zone sub cod roșu și portocaliu, pe tot parcursul anului 2021. (nr. 419).

Fracțiunea Platforma DA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...