Personalul din domeniul securității industriale va putea fi atestat în cadrul întreprinderii, nu doar la centrele de instruire – proiect votat în prima lectură

Chișinău, 24 martie – Agenții economici ar putea obține dreptul de a atesta personalul tehnic-ingineresc în domeniul securității industriale în cadrul întreprinderii, nu doar la centrele de instruire.

O prevedere în acest sens se conține în proiectul de lege privind funcționarea în condiții de siguranță a obiectelor de producție și a instalațiilor tehnice potențial periculoase. Proiectul a fost votat, astăzi, în prima lectură, de 56 de deputați.   

Documentul conține, de asemenea, norme privind ținerea Registrului de stat al obiectelor de producție și a instalațiilor tehnice potențial periculoase.

Acesta reprezintă o bază de date unde sunt incluse și arhivate în mod inter-conex, în bază de codificări, obiectele, instalațiile, personalul (ingineri, muncitori), centrele de instruire, organele de inspecții, obiecte conexe — clădiri, vehicule etc.

Registrul de stat va fi gestionat de Agenția pentru Supraveghere Tehnică, autoritate administrativă subordonată Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Proiectul urmează a fi examinat în lectura a doua. Se propune ca legea să intre în vigoare la expirarea perioadei de un an de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

24.03.2022 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...