Pe perioada stării de urgență, va fi posibilă organizarea alegerilor locale noi în unele unități administrativ teritoriale

Chișinău, 24 martie 2022 – La sfârșitul lunii mai, în unele unități administrativ teritoriale, vor fi organizate alegeri locale noi, în pofida stării de urgență. Urmare a unui demers al Comisiei Electorale Centrale, deputații au aprobat un Proiect de Hotărâre, care prevede acest lucru.

Astfel, Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022 privind declararea stării de urgență a fost completată cu un articol, care prevede că ”prezenta stare de urgență nu afectează organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din primăvara anului 2022 în unele unități administrativ teritoriale”.

Drept rezultat, în 12 localități ale țării urmează să fie desfășurate alegeri pentru funcția de primar sau pentru o nouă componență a consiliului comunal.

Autorii proiectului susțin că modificarea Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență este necesară, pentru a evita crearea unui blocaj în organizarea alegerilor locale noi.

Proiectul de Hotărâre a fost susținut cu votul a 85 de deputați și intră în vigoare la data adoptării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...