PDM solicită urgentarea includerii funcționarilor publici și a persoanelor de demnitate publică în lista de vaccinare anti-COVID

Chișinău, 19 aprilie 2021 – Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, deputatul PDM Ghenadie Buza, a adresat astăzi un demers Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în care solicită urgentarea includerii în lista de vaccinare a funcționarilor publici și a persoanelor de demnitate publică (primari, președinți de raioane, vicepreședinți etc), care contactează nemijlocit cu populația.

Potrivit deputatului democrat, vaccinarea funcționarilor publici din Administrația Publică locală de nivel I și II este imperios necesară în actualele condiții. Imunizarea anti-COVID-19 rămâne unica posibilitate de a salva vieți omenești și, în caz de îmbolnăvire, de a dezvolta forme mai ușoare ale bolii.

Parlamentarul a menționat că mizează pe înțelegerea și responsabilitatea reprezentanților ministerului de resort, precum și pe disponibilitatea persoanelor de a se vaccina, ținând cont de prezența fizică a unei cantități importante de vaccin în țară.

Fracțiunea parlamentară PDM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More