PDM invită la dialog pe platforma parlamentară PSRM, PAS și Platforma DA, pentru a găsi soluții la cele mai stringente probleme ale cetățenilor

Partidul Democrat din Moldova propune organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS și Platforma DA, pentru a pune în discuție și a găsi soluții la cele mai stringente probleme ale oamenilor. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele PDM, Pavel Filip, într-un briefing de presă. 

Agenda de discuții propusă de democrați include următoarele teme importante care preocupă cetățenii:

1. Situația gravă din agricultură provocată de secetă. Agricultorii vor să vadă că în Parlament se discută constructiv și serios problemele lor. Împreună cu cei sincer preocupați de acest sector și cunoscători ai acestui domeniu, vom putea găsi o ieșire din situație care să mulțumească agricultorii. 

2. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte. Au existat în spațiul public îngrijorări și nemulțumiri privind modificarea codului electoral. Este important să ascultăm propunerile fiecărui partid în acest sens și să căutam modalități concrete pentru a ne asigura că alegerile vor fi transparente și cetățenii vor putea vota în bune condiții.

3. Pandemia COVID-19. Au răsunat până acum zeci de propuneri și idei, unele mai bune, altele mai puțin realiste, dar e cazul să le trecem în revistă pe toate și să vedem cum putem îmbunătăți situația. Mai multe minți bine intenționate vor genera soluții mai bune pentru oameni. Activitatea mediului de afaceri, anul școlar, redeschiderea grădinițelor, e important să vedem ce viziune are fiecare partid la aceste subiecte și să ne unim eforturile în acțiuni comune.

„Acest dialog comun ar fi un semnal de normalitate, care să arate cetățenilor că dincolo de ceea ce ne separă, suntem capabili să dialogăm și să venim cu toții cu propuneri pentru a le face viața mai bună. Cred că e bine să le discutăm și să nu așteptăm până începe noua sesiune a Parlamentului”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a precizat că PDM nu va participa în nici un caz la un dialog cu grupările Candu și Șor, deci orice alt format care include aceste entități nu va fi acceptat de democrați.

„Politica nu trebuie să fie despre certuri și interminabile acuzații reciproce. Politica trebuie să fie despre cei care te-au adus în Parlament și despre așteptările lor. Cel mai bun mod în care Parlamentul poate recâștiga încrederea cetățenilor este ca aceștia să vadă că forțele responsabile din Parlament discută despre problemele lor. Chiar dacă avem opinii divergente, dialogul poate să aducă clarificări și rezultate bune pentru oameni”, a conchis deputatul PDM.

Fracțiunea parlamentară a PDM

RăspundeRăspunde tuturorRedirecționează

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...