Participarea la întreceri pe drumurile publice ar putea fi sancționată penal

Chișinău, 16 iunie 2020 – Participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice ar  putea fi sancționată penal. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat, în ședința de astăzi, un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative în acest sens.

Potrivit proiectului, Codul penal al Republicii Moldova se propune a fi completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale. Astfel,  participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67 500 lei  la 75 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

Se propune ca noile modificări să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Proiectul urmează a fi examinat și votat în plenul Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...