Parteneriatul moldo-slovac, discutat de Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Ambasadorul Slovaciei, Dušan Dacho

Chișinău, 03 septembrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut un dialog cu Dušan Dacho, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în Republica Moldova. Au fost discutate relațiile moldo-slovace și perspectivele de extindere a acestora. 

Igor Grosu a menționat despre evoluțiile pozitive în dialogul bilateral al Republicii Moldova cu Republica Slovacă și a apreciat sprijinul consecvent al Slovaciei, atât în plan politic, cât și prin intermediul asistenței oferite țării noastre.

“Exprimăm dorința de a promova și în continuare o agendă de acțiuni comune și intensificarea cooperării interparlamentare cu Republica Slovacă, atât pe dimensiunea Comisiilor de specialitate, precum și a Grupurilor parlamentare de prietenie”.

Președintele Parlamentului a mulțumit pentru sprijinul acordat de Slovacia în procesul de depășire a crizei pandemice Covid-19, precum și în procesul de promovare a reformelor. Potrivit oficialului,  reforma  justiției și lupta cu corupția rămân a fi o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău.

Oficialii au trecut în revistă și subiecte ce vizează implementarea mai multor proiecte de dezvoltare în Republica Moldova.

03.09.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul  Slovaciei la Chişinău, Dusan Dacho

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More