Parlamentului a votat în prima lectură modificări la Codul serviciilor media audiovizuale

Chișinău, 13 iulie 2023 – PROIECTUL de lege care prevede modificări la Codul serviciilor media audiovizuale a fost votat în prima lectură de Parlament.

Documentul a fost elaborat de către deputatele din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Liliana Nicolaescu-Onofrei și Marcela Adam. Modificările legislative au scopul de eficientiza activitatea autorității de reglementare în domeniul audiovizualului, precum și de a limita influența excesivă a intereselor private asupra vieții publice și deci, implicit, la implementarea măsurilor de deoligarhizare. Mai exact, se propune limitarea cotei privind poziția dominantă în formarea opiniei publice de la 35% la 25%. Modificarea legislativă respectivă este prevăzută în Planul măsurilor pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice (deoligarhizare), aprobat de Comisia Națională pentru Integrare Europeană. Documentul conține acțiunile planificate de autorități pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Proiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost votat, în prima lectură, de 56 de deputați.  

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...