Parlamentul va examina mai multe cereri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați

Chisinau, 19 mai 2022 –  Parlamentul va examina patru cereri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați din Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”Șor” – Marina Tauber și Ilan Șor.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală au fost adresate astăzi Președintelui Parlamentului de către Procurorul General.

Comisia juridică, numiri şi imunități va examina cele patru cereri și va prezenta plenului Parlamentului rapoartele pe marginea acestora.

Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...