Parlamentul se convoacă, astăzi, în ședință plenară

Chișinău,  17 martie 2022 – Deputații se vor întruni, astăzi, în ședință plenară, cu începere de la ora 10:00.

Parlamentul va examina proiectele de ratificare a Acordului cu Guvernul Japoniei pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor și a Protocolului privind eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun la Convenția-cadru a Organizației Mondiale a Sănătății privind controlul tutunului.

De asemenea, deputații se vor pronunța asupra modificărilor la Legea cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, care prevăd lansarea unui nou instrument financiar pentru întreprinderile mici și mijlocii – garanție de portofoliu de credite.

În prima lectură va fi examinat proiectul de lege care prevede reglementarea principiilor de evaluare a bonității beneficiarului de credit și plafonarea ratei dobânzii aferente contractului de credit.

Urmează a fi examinate proiectele de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și Legii privind achizițiile publice.

Vor fi spuse votului, în cea de-a doua lectură, proiectul de lege cu privire la publicitate; proiectul de lege privind susținerea participanților l acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova  și a membrilor familiilor lor în contextul celor 30 de ani de la războiul de pe Nistru; proiectul care presupune modificarea modalității de indexare a pensiilor și, implicit, creșterea coeficientului de indexare.

Tot în lectura a doua va fi dezbătut proiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice. 

Și modificările la Regulamentul Parlamentului vor fi examinate în lectura a doua. Potrivit proiectului, Secretarul general al Parlamentului va avea atribuții de gestionare a bugetului instituției și de angajare și eliberare a funcționarilor publici.

Direcţia generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...