Parlamentul salută recomandarea Comisiei Europene de începere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Chișinău, 9 noiembrie 2023 – Parlamentul a salutat, în ședința plenară de astăzi,recomandarea Comisiei Europene de începere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că, ieri, Republica Moldova a primit o noutate îmbucurătoare pentru viitorul țării noastre.

„Această decizie trebuie să ne responsabilizeze și mai tare în procesul nostru de reformare a Republicii Moldova, prin realizarea tuturor reformelor așteptate de cetățenii noștri, fiindcă cu toții vrem să trăim într-un stat sigur și prosper”, a spus Igor Grosu.

În mesajul adresat, Președintele Parlamentului a remarcat că țara noastră are în față un drum clar spre o Moldovă europeană. „Noi vom reuși prin unitate, alegeri înțelepte și foarte multă muncă. Acum trebuie să ne intensificăm eforturile de aderare și așteptăm cu optimism decizia finală a Consiliului European privind începerea negocierilor care va avea loc la mijloc de decembrie”, a precizat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a dorit succes tuturor instituțiilor implicate în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...