Parlamentul Republicii Moldova va intensifica relațiile de coopare cu legislativul din Norvegia

Chișinău, 20 noiembrie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu o delegație a Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei, condusă de Ine Marie Eriksen Søreide. În cadrul discuțiilor cu parlamentarii norvegieni, oficialii au convenit să intensifice cooperarea la nivel de parlamente, grupuri de prietenie și comisii de profil.

20.11.2023 Vizita delegației Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Storting-ului Regatului Norvegiei

„Fiind în plin proces de armonizare a legislației suntem interesați în a primi expertiză în domenii prioritare precum întărirea capacităților instituționale, reforma justiției, securitate energetică. Publicarea raportului Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale Uniunii Europene inițierea negocierilor cu Republica Moldova, confirmă efortul nostru de a realiza aceste reforme serioase”, a declarat Igor Grosu.

20.11.2023 Vizita delegației Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Storting-ului Regatului Norvegiei

Pe agenda discuțiilor au fost și subiecte despre asistența oferită de Norvegia în campania națională de protecție a mediului și împădurire, dar și despre atragerea investițiilor în domeniul energiei regenerabile. Demnitarii au mai discutat despre situația din regiune, sprijinul pe care-l oferă Republica Moldova refugiaților ucraineni și lupta cu războiul hibrid. „Instituțiile statului sunt antrenate în a combate acest fenomen venit din partea Kremlinului, iar votul cetățenilor în ultimele 3 scrutine electorale arată clar că viitorul Republicii Moldova este european”, a mai spus Președintele Parlamentului.

Tot astăzi, parlamentarii norvegieni au avut o întrevedere comună cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

IMG_5403

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...