Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere”

Chișinău, 12 octombrie 2021 – Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere” care va cuprinde acțiuni comune pe mai multe domenii de cooperare. 

Despre acest lucru s-a convenit în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților Parlamentului European de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Igor Grosu a precizat că acest Memorandum va constitui un semnal politic important în relația noastră cu UE: „Vă mulțumim pentru susținerea constantă pe care Parlamentul European o acordă Republicii Moldova în procesul de modernizare și dezvoltare, dar și de integrare europeană, iar semnarea memorandumului ne va permite să intensificăm dialogul nostru pe mai multe domenii cheie”.

De asemenea, demnitarii s-au referit și la prioritățile noului Parlament, în special, lupta împotriva corupției, reformarea justiției. ”Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a accentuat Igor Grosu.

În cursul întrevederii,  au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul Legislativului de la Chișinău cu sprijinul UE. În context, parlamentarul european a exprimat deschiderea pentru a susține în continuare creșterea eficienței proceselor administrative ale instituției.

12.10.2021 Întrevederea Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu Dragoș Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova din cadrul Parlamentului European

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...