Parlamentul găzduiește o expoziție de lucrări semnate de tineri artiști de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

Chișinău, 4 martie 2024 – Parlamentul Republicii Moldova găzduiește o expoziție de lucrări semnate de studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) din Chișinău. Expoziția cu genericul „Muguri de creativitate” include peste 20 de lucrări din diverse domenii artistice: pictură, grafică, sculptură, metal artistic, ceramică, tapiserie și batic. Prin creațiile lor, tinerii și-au dorit să transmită publicului concepte care fac trimitere către umanitate și rolul omului în natură.

Totodată, prin inaugurarea acestei expoziții, studenții de la AMTAP și-au propus să marcheze sosirea primăverii, alături de deputați și angajați ai instituției parlamentare.

Prezentă la vernisajul expoziției, deputata Marcela Nistor a adresat un mesaj de mulțumire pentru artiști, profesori și oamenii care conștientizează arta ca un instrument esențial. „Mi-am dat seama că arta e atunci când ajungi la un nivel de măiestrie maximă și asta poate fi în orice domeniu. Dacă dorim cu adevărat să ne mândrim de țara noastră trebuie să susținem tinerii începând de pe băncile facultății. Investiția în tinerii artiști este investiția într-o țară puternică”, a declarat parlamentara Marcela Nistor.

29.02.2024 Inaugurarea expoziției cu genericul „Muguri de creativitate”, care conține creații realizate de o echipă de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău

Rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, a remarcat că o asemenea  expoziție are loc în Parlament pentru al doilea an consecutiv. „Această invitație demonstrează consecvența cu  care Parlamentul susține și încearcă să promoveze tinerele talente. Așa cum primăvara este anotimpul speranței, tot așa tinerii sunt speranța țării noastre. Avem încredere în acești tineri și depunem toate eforturile pentru a le oferi studii de calitate”, a menționat Victoria Melnic.

Prezentă la inaugurarea expoziției a fost și Svetlana Plaținda, decanul Facultății de Arte, care a menționat că, în acest an, facultatea pe care o reprezintă aniversează jubileul de 40 de ani de la fondare, ani în care au adunat realizări care ne-au remarcat peste tot în lume. „Aici sunt expuse lucrările studenților din ciclul întâi și doi. După cum vedem prin formă, culoare, în aceste lucrări este un mesaj de primăvară și căldură sufletească, un mesaj de pace”, a subliniat, Svetlana Plaținda. Aceasta a făcut referire și la artistul plastic, Alexei Colîbneac, care s-a aflat la baza fondării Facultății de Arte Plastice. Pictorul a menționat că, „Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, precum și specialitățile care sunt promovate în cadrul acesteia, devin nu doar un eveniment cultural, dar și economic. Noi pregătim specialiști de înaltă calificare”, a spus Alexei Colîbneac.

Expoziția „Muguri de creativitate” va fi deschisă publicului până la sfârșitul lunii martie.

29.02.2024 Inaugurarea expoziției cu genericul „Muguri de creativitate”, care conține creații realizate de o echipă de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...