Parlamentul a ratificat Protocolul Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități

Chișinău, 03 noiembrie 2021 – Parlamentul a ratificat, în ședința plenară de astăzi, Protocolului Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Prin ratificarea acestui protocol  Republica Moldova își reafirmă poziția privind respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în toate domeniile, inclusiv social, economic, cultural, sănătate, educație, informare şi comunicare.

DOCUMENTUL reglementează competența Comitetului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități privind procedura de primire și analiză a comunicărilor de la sau în numele persoanelor sau grupurilor de persoane, care susțin că sunt victime ale încălcării drepturilor persoanelor cu dizabilități, de către un stat parte a Convenției ONU, și stabilește procedura clară de examinare a plângerilor individuale.

Ratificarea Protocolului Opțional nu implică costuri suplimentare, respectiv nu sunt necesare cheltuieli  de la Bugetul de stat.

Republica Moldova a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în anul 2010. În prezent Protocolul Opțional a fost semnat de 94 de state și ratificat de către 100 de state.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...