Parlamentul a oferit diplome mai multor ofițeri ai CNA

Chișinău, 04 iunie 2021 – Mai mulți ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA) au fost menționați cu diplome ale Parlamentului Republicii Moldova, semnate de Președintele Legislativului Zinaida Greceanîi.

Diplomele le-au fost oferite în semn de recunoștință și apreciere a meritelor în activitatea de prevenire și combatere a corupției, pentru acțiuni ce curaj și spirit de inițiativă, întreprinse în vederea asigurării supremației legii, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și cu prilejul aniversării a XIX-a de la fondarea CNA.

Diplomele au fost înmânate de către Lilia Melnic, Secretarul general adjunct al Parlamentului, care a transmis un mesaj de recunoștință și de felicitare din partea conducerii Legislativului.

”Dumneavoastră reprezentanți instituţia care şi-a câştigat respectul în timp, stând la straja ordinii de drept în ţara noastră. CNA nu este un edificiu, CNA sunteţi voi,  oamenii care activează aici, care zi de zi demonstrează devotament şi dedicaţie meseriei”, a menționat Lilia Melnic.

Ziua creării Centrului Național Anticorupție este considerată data de 6 iunie 2002, CNA  fiind succesorul de drept al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC) creat prin fuzionarea Direcţiei poliţie economico-financiară şi Direcţiei anticorupţie ale Ministerului Afacerilor Interne, Gărzii Financiare şi Departamentului Control Financiar şi Revizie de pe lângă Ministerul Finanţelor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More