Parlamentul a numit membrii Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor

Chișinău, 4 aprilie 2022 – Parlamentul Republicii Moldova a numit cei șase membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Aceștia sunt Nadejda Hriptievschi, Tatiana Răducanu, Vitalie Miron – desemnați la propunera fracțiunilor parlamentare și Victoria Henley, Nona Tsotoria, Herman Von Hebel – desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Hotărârile de numire a acestora în calitate de membri ai Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor au fost adoptate astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Tot astăzi, Legislativul a adoptat Hotărârea cu privire la confirmarea componenței nominale a comisiei.

Hotărârile intră în vigoare la data adoptării.

În conformitate cu Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la  funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor din 10 martie 2022, Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor este formată din 6 membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt desemnați la propunerea fracțiunilor parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși. Alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare, aprobați cu votul a 3/5 din deputații aleși.

04.04.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...