Parlamentul a extins lista beneficiarilor de protezare individuală și consumabile necesare intervenției chirurgicale, din contul CNAM

Chișinău, 16 septembrie 2021 – În cadrul ședinței de astăzi, Parlamentul a aprobat, în lectura a doua,  proiectul de modificare a Legii ocrotirii sănătății.

DOCUMENTUL prevede ca pacienții cu anoftalmie, indiferent de etiologia acesteia (inclusiv traume), vor beneficia de protezare individuală și consumabile necesare intervenției chirurgicale din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

La moment, Compania Națională de Asigurări în Medicină acoperă doar cheltuielile suportate de pacienții diagnosticați cu boli canceroase, ceea ce defavorizează alte categorii de pacienți, care la fel necesită suport din partea statului.

Costurile estimative, pentru reabilitarea chirurgicală și proteică a acestor pacienți, constituie cca 300 mii lei anual.

Conform datelor statistice, anual se realizează 100 de proteze, dintre care 70% sunt contra cost. Protezarea se efectuează de Centrul de protezare oro-maxilo-facială.

16.09.2021 – Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...