Parlamentul a aprobat un proiect care va debloca darea în exploatare a unui bloc locativ pentru colaboratorii instituțiilor din sfera științei și inovării

Chișinău, 17 decembrie 2020 – Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței plenare de miercuri, proiectul de lege privind modificarea anexei la Legea pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

Proiectul de lege prevede schimbarea destinației unui teren agricol proprietatea publică a statului cu suprafața de 1,8895 ha și transmiterea acestuia în proprietate comună în diviziune proprietarilor de locuințe dintr-un bloc locativ din capitală.

Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputați ai Fracțiunii PSRM drept răspuns la apelul unui grup de angajați ai instituțiilor din sfera științei și inovării ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, proprietari ai locuințelor din blocul respectiv.

Semnatarii apelului explică că modificarea destinației bunului imobil va permite aprobarea Procesului verbal de recepție finală a obiectivului în cauză.

Deputatul Radu Mudreac, care a prezentat proiectul, a precizat că, potrivit documentelor din arhivă,  blocul de locuit a fost construit în spațiul acordat, având categoria de teren pentru construcții, însă din greșeală i-a fost schimbată destinația în teren agricol.

De notat că, la moment, construcția blocului locativ, cu 84 de apartamente și cu infrastructura necesară, este finalizată pe baza investițiilor proprii ale colaboratorilor instituțiilor din sfera științei și inovării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...