Parlamentul a aprobat retragerea din circuitul agricol a unui teren în vederea construirii pe acesta a Spitalului Regional Bălți

Chișinău, 2 februarie 2023 – Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, proiectul de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a unui teren în vederea construirii pe acesta a Spitalului Regional Bălți.

Potrivit DOCUMENTULUI, terenul are o suprafață de cinci hectare, este  amplasat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Rîșcani,  și, în prezent, se află în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”. Terenul a fost selectat pentru construcția  Spitalului Regional Bălți în rezultatul unei analize realizate de către Ministerul Sănătății, reprezentanții administrației publice locale de comun cu experții internaționali contractați de către a Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB).

Noul spital regional de nivel terțiar va avea o suprafață  estimativă de 38  mii metri pătrați, cu un număr total de 440 de paturi, beneficiari finali fiind populația regiunii de nord a țării, care va avea acces la servicii medicale terțiare calitative și sigure.

Totodată, în proiect se prevede transmiterea dreptului de administrare asupra acestui teren de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova pentru construcția Spitalului Regional Bălți.

Proiectul de lege, elaborat de Ministerul Sănătății, a fost susținut, în două lecturi, cu votul a 74 de deputați.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...