Parlamentul a aprobat modificări legislative pentru reglementarea șederii reprezentanților FRONTEX pe perioada operațiunilor comune din țara noastră

Chișinău, 2 iunie 2022 – Parlamentul a aprobat modificări legislative pentru reglementarea șederii în Republica Moldova a reprezentanților FRONTEX pe perioada operațiunilor comune. PROIECTUL de modificare a unor acte normative a fost aprobat de Legislativ în prima lectură, cu voturile a 53 de deputați.

Modificările legislative vor facilita efectuarea acțiunilor comune pe teritoriul țării noastre de către reprezentanții Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă și angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în vederea asigurării securității frontierei de stat, în special pe sectorul moldo-ucrainean. Ajustarea cadrului legal va permite utilizarea de către reprezentanții FRONTEX a armelor de serviciu, a mijloacelor speciale din dotare, precum și a forței fizice pentru autoapărare legitimă și apărarea legitimă a membrilor echipelor.

Proiectul de lege urmează a fost adoptat de Parlament și în lectura a doua.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...