Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de modificare a Legii zootehniei, în vederea aducerii acesteia în conformitate cu legislația UE 

Chișinău, 19 mai 2022 – Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul pentru modificarea Legii zootehniei, în vederea aducerii acesteia în conformitate cu legislația UE.  

Proiectul are drept scop de a stimula atragerea investițiilor în sectorul zootehnic, în special la construcția fermelor zootehnice și la procurarea animalelor de prăsilă.

Astfel, vor fi create condiții pentru dezvoltarea durabilă a sectorului zootehnic, inclusiv creșterea productivității animalelor, sporirea calității și competitivității produselor de origine animală, promovarea mai facilă a acestora pe piețele internă și externă.

Prevederile proiectului urmează să asigure conservarea fondului genetic al speciilor autohtone de animale, precum și organizarea și efectuarea controlului oficial în zootehnie.

Autorii proiectului prevăd că în următorii 7-8 ani numărul firmelor zootehnice se va majora cu 50%, volumul de producție de origine animală – cu 40-50% într-o perioadă de 5 ani și se vor diminua prețurile la produsele de origine animală livrate către procesatori sau consumatorii finali.

Proiectul de lege a fost elaborat de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...