Parlamentul a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de urgență cu  60 de zile

Chișinău, 28 iulie 2022 – Parlamentul a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 8 august anul curent. Hotărârea a fost adoptată la propunerea Guvernului Republicii Moldova.  Prelungirea stării de urgență este argumentată prin necesitatea de a oferi Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova posibilități de intervenție promptă în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit HOTĂRÂRII Parlamentului, pe durata stării de urgență Comisia pentru Situații Excepționale va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina. Începând cu data de 25 aprilie, starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită cu 60 de zile. Pe 23 iunie 2022, Parlamentul a adoptat Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe o perioadă de 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022.

28.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...