Oportunitățile de intensificare a cooperării moldo-olandeze, discutate la întrevederea vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea cu ambasadorul Regatului Țării de Jos în Republica Moldova, Fred Duijn

Chișinău, 9 iunie 2023 – Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Țării de Jos, Fred Duijn. Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de intensificare a cooperării atât la nivel bilateral, cât și în domeniul economic.

În cadrul întrevederii, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a mulțumit diplomatului olandez pentru suportul oferit țării noastre, făcând referire la implementarea reformei justiției. „Vrem să avem o justiție independentă, care să presteze servicii de calitate cetățenilor. Evident, procesul nu este deloc simplu, însă trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

De asemenea, oficialii au discutat despre cooperarea dintre Regatul Țării de Jos și Republica Moldova în domeniul economic. „Avem nevoie de investiții reale în economie, în special, în domeniul agriculturii. Credem în potențialul de cooperare economică al Olandei și sper că relațiile noastre să devină cât mai dinamice”, a menționat vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

De menționat că Fred Duijn este primul ambasador al Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, după ce, recent, la Chișinău, a fost deschisă ambasada Olandei la Chișinău.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...