Oportunități pentru artiștii din Republica Moldova – a fost ratificată Convenția Consiliului Europei privind coproducția cinematografică

Chișinău, 16 martie 2023 – Producătorii de film din țara noastră vor putea atrage mai ușor investiții străine în proiecte. Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei privind coproducția cinematografică. PROIECTUL de lege a fost votat de 65 de deputați.

Odată cu ratificarea Convenției, producătorii autohtoni vor avea posibilitatea să inițieze coproducții pentru a suplini bugetul proiectului, astfel având oportunitatea să creeze produse competitive atât pentru piața națională, cât și pentru cea internațională.

Convenția Consiliului Europei privind coproducția cinematografică a fost adoptată în 1992. Ulterior, aceasta a fost revizuită în anul 2017, în condițiile în care noile tehnologii au modificat procesul de producție, distribuție și finanțare a operelor cinematografice, și semnată la 16 ianuarie 2023.

Ratificarea Convenției Consiliului Europei privind coproducția cinematografică, adoptată în 2017, va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...