Olesea Stamate a discutat cu membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției în Moldova

Chișinău, 08 septembrie 2021 – Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, a discutat, în după-amiaza zilei de marți, cu  membrii Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției în Republica Moldova, în regim de videoconferință.

La discuții a participat ministrul justiției, Sergiu Litvinenco.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind reformarea justiției, fiind accentuat interesul autorităților din Republica Moldova pentru expertiza și consultanța proiectelor, precum și pentru suport în implementarea acestora.

A fost accentuată importanța unui dialog și a unei colaborări constante cu Consiliului Europei, pentru obținerea rezultatelor în consolidarea instituțiilor de drept și a statului de drept în Republica Moldova.

A fost reiterat angajamentul de a colabora pe domeniul justiției și de a acționa în conformitate cu recomandările Consiliului Europei și a Comisiei de la Veneția. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More