Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului s-au alăturat la campania de prevenire și eliminare a violenței în familie

Chișinău, 24 noiembrie 2021 – Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) s-au alăturat la campania de informare privind prevenirea și eliminarea violenței în familie.

La evenimentul public organizat în acest context de OTIP Leova au participat membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice – Liliana Grosu și Mariana Morozova, precum și Oleg Cănățui, membrul Comisiei de control al finanțelor publice. 

La discuții au participat și primarii localităților raionului Leova, șefii direcțiilor de învățământ, asistență socială și protecția familiei.

Problemele abordate au vizat prevenirea și combaterea violenței în bază de gen și în familie prin creșterea gradului de conștientizare a violenței drept încălcare a drepturilor omului, a consecințelor sale, precum și a mecanismelor de combatere la nivel comunitar și național. A fost reiterat impactul violenței în familie și importanța de eliminare a acestuia prin acțiuni de cooperare multidisciplinară.

În context, elevii școlii de arte din orașul Leova au vernisat o expoziție de desene, în care se reflectă viziunea lor asupra violenței.

Despre violența asupra copiilor, femeilor, violența domestică și formele de manifestare a acesteia s-a discutat și cu elevii Gimnaziului ”Grigore Vieru” din municipiul Orhei.

Angajații OTIP Orhei au informat tinerii despre inițiativele legislative referitor la combaterea fenomenului de Bullying dar și despre Convenția Consiliului Europei privind prevenirea, combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, ratificată de Republica Moldova.

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor este marcată, anual, la 25 noiembrie.

23-24.11.2021 Campanie Antiviolență, organizată în Organizațiile Teritoriale de Informare ale Parlamentului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova   

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More