O inițiativă legislativă, votată în prima lectură, vine să asigure un impact mai mare al auditului public extern

Chișinău, 26 noiembrie 2020 – Parlamentul a votat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de lege care vine să asigure un impact mai mare al auditului public extern asupra standardelor de bună guvernantă, asupra luării deciziilor adecvate, pertinente, precum și utilizării mai eficiente a banilor publici în interesul bunăstării generale și îmbunătățirii calității vieții.

PROIECTUL a fost votat în prima lectură. Acesta prevede perfecționarea mecanismului de răspundere a conducătorului autorității/instituției bugetare pentru administrarea neeficientă a bugetului instituției și a patrimoniului public din gestiune, precum și pentru a preveni obstrucționarea activității auditului public extern, exercitat într-o autoritate publică.

Totodată, documentul urmărește sporirea impactului auditului public extern, asigurarea continuității și transparentei activității Curții de Conturi, precum și fortificarea independenței financiare a instituției în cauză.

De asemenea, proiectul prevede perfecționarea procedurii de sesizare a organelor de urmărire penală de către Curtea de Conturi.

Autorul inițiativei legislative este Igor Munteanu, președintele Comisiei de control al finanțelor publice a Parlamentului.

Proiectul urmează a fi votat în cea de-a doua lectură.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...