O comisie parlamentară specială va elabora Strategia de dezvoltare a sectorului sănătății a Republicii Moldova pentru perioada 2020-2030

Chișinău, 26 noiembrie 2020 O comisie parlamentară specială va elabora proiectul Codului sănătății al Republicii Moldova și Strategiei de dezvoltare a sectorului sănătății a Republicii Moldova pentru perioada 2020-2030. Parlamentul, în ședința plenară de astăzi, a aprobat hotărârea de constituire a unei comisii speciale.

Comisia va elabora și va prezenta Parlamentului în termen de 90 de zile cele două documente. Potrivit hotărârii, în scopul îndeplinirii sarcinilor care îi revin, comisia specială va antrena în activitatea sa specialiști din cadrul Secretariatului Parlamentului, Cancelariei de Stat, reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale, colaboratori ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu” și ai Școlii de Management în Sănătate Publică, experți din țară și de peste hotare.

Comisia va avea 7 membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentare. Președinte a fost aleasă deputata Platformei parlamentare ”Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan. Parlamentul a mai desemnat următorii deputați în componența comisiei: Alla Darovannaia (Fracțiunea PSRM), Ghenadie Buza (Fracțiunea PDM), Efrosinia Grețu (Grupul parlamentar PRO MOLDOVA), Igor Himici (Fracțiunea Partidului ȘOR), Dan Perciun (Fracțiunea PAS), Liviu Vovc (Fracțiunea Platforma DA).

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...