Număr-record de vizitatori la Parlamentul Republicii Moldova, înregistrat în anul 2023

Chișinău, 11 ianuarie 2024 – În anul 2023, Parlamentul Republicii Moldova a fost vizitat de 10 088 de persoane. Astfel, a fost înregistrat un număr-record de beneficiari ai tururilor ghidate. În total, au fost organizate 359 de vizite de informare. Aproximativ 90 % dintre beneficiari au venit pentru prima dată la Parlament, iar unii dintre ei au asistat și la ședințele plenare ale legislativului.

Potrivit datelor statistice, aproape 60 % dintre vizitatori au venit din diverse raioane ale țării, iar puțin peste 31 % – din municipiul Chișinău. De menționat că, în anii trecuți, majoritatea vizitatorilor erau din capitală. Din numărul total de beneficiari ai tururilor ghidate, în jur de 10 % au fost cetățeni străini, veniți din 16 țări. Printre acestea figurează Statele Unite ale Americii, România, Germania, Italia, Austria, Olanda, Israel, Mongolia, Mexic etc.

Potrivit informațiilor de bilanț, majoritatea vizitatorilor, circa 78 %, au fost copii și tineri: 59 % – elevi, 19 % – studenți.

Programul de vizite la Parlament a fost lansat în anul 2014 și, de atunci, peste 55 000 de persoane au beneficiat de el.

Tururile ghidate la Parlamentul Republicii Moldova se organizează în fiecare zi de luni, marți și miercuri. Acestea sunt disponibile în limbile română, rusă și engleză și pot fi programate accesând site-ul www.vizite.parlament.md.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...