Noțiunea de bullying ar putea fi introdusă în Codul Educației

Chișinău, 1 decembrie 2021 – Noțiunea de bullying ar putea fi reglementată în legislația Republicii Moldova. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat raportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru.

Astfel, prin modificările propuse la Codul Educației, fenomenul de bullying va fi reglementat și recunoscut ca formă de violență psihologică, care are drept rezultat crearea unei situații de intimidare.

Totodată, proiectul stipulează că după intrarea în vigoare a modificărilor legislative, autoritățile responsabile vor elabora normele metodologice pentru aplicarea Legii și vor propune practici de prevenire și combatere a acestui fenomen.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, 86,8% dintre elevii claselor a VI-a – a XII-a sunt afectați de bullying. Cea mai alarmantă situație este în instituțiile de învățământ din Chișinău, unde fiecare al patrulea elev a fost victimă a acestui fenomen sau a asistat la situații de bullying.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...