Noi reguli de modificare a datelor din Registrul de stat

Chișinău, 26 martie 2021 – Ar putea fi stabilite noi reguli de efectuare a modificărilor în datele înscrise în Registrul de stat.

Parlamentul a aprobat, în prima lectură, proiectul de modificare a Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

Prin proiect se instituie o nouă regulă de înregistrare a modificărilor operate în actele de constituire și în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării sau dobândirii părții sociale, prin obligarea părților să depună la organul înregistrării de stat documentele care justifică tranzacția. Astfel, ambele părți (proprietarul precedent și proprietarul nou) vor fi responsabile, în mod echitabil, de înregistrarea modificărilor în termen limită.

Proiectul vine să preîntâmpine numeroasele litigii, precum și neexecutarea titlurilor executorii prin care dobânditorii părții sociale a întreprinderii sunt obligați să prezinte actele necesare pentru efectuarea modificărilor în Registru de Stat al persoanelor juridice, argumentează autorii proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Deputații explică  inițiativa prin faptul că au fost constatate numeroase cazuri de eschivare de la efectuarea modificărilor în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării/dobândirii părții sociale a întreprinderii.

PROIECTUL are drept scop stabilirea unui cadru legal care să preîntâmpine cazurile de escrocherie, spălări de bani și falsificări de acte de către întreprinderile fantome sau dobânditori de întreprinderi de rea credință, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...