NECROLOG – Ludmila GUZUN

Ludmila GUZUN (26.06.1961 – 16.04.2021)

Anunțăm cu adânca tristețe decesul Ludmilei GUZUN, deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a. Odată cu această pierdere irecuperabilă, am pierdut o colegă de valoare, un Om cu inimă mare, un exemplu de onestitate, corectitudine, devotament și profesionalism.

Absolvind în anul 1983 Universitatea de Stat din Moldova, a revenit la baștină și a urmat o activitate de succes la Fabrica de conserve din orașul Ungheni în calitate de economist, funcție pe care a deținut-o până în 1995.

A dedicat mai mulți ani cauzei apărării drepturilor angajaților din raionul Ungheni, în calitate de Președinte al Uniunii Teritoriale a Sindicatelor „Agroindsind”.

Inteligența și înțelepciunea nativă, experiența managerială, compătimirea și bunăvoința față de cei din jur au determinat evoluția ulterioară a carierei sale profesionale, în administrația publică locală.

În 2011 a devenit primar al orașului Ungheni, iar în 2015, cu votul convingător acordat de pământeni,  a fost aleasă Președinte al raionului Ungheni. A abordat acest mandat ca o binecuvântare pentru a schimba lucrurile în bine, promovând importante proiecte sociale, investiționale și de infrastructură.

Recunoștința concetățenilor nu s-a lăsat așteptată: în februarie 2019 Ludmila GUZUN a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova, aleasă pe circumscripția uninominală nr. 16 Ungheni.

În calitate de deputat, Vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, a înaintat și promovat importante inițiative legislative care s-au bazat pe cunoașterea îndeaproape a nevoilor și așteptărilor cetățenilor, precum și pe abordarea profesionistă a soluțiilor.  

Colegii, prietenii, toți cei care au cunoscut-o, îi vor purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea remarcabilă.

Urma să împlinească în iunie 60 de ani. Urma să facă încă atât de mult pentru oameni, însă boala necruțătoare i-a frânt zborul.

Exprimăm sincere condoleanțe fiului Andrian, oamenilor apropiați și transmitem cuvinte de susținere și îmbărbătare pentru a trece peste această mare tragedie și durere.

Dumnezeu să o odihnească în pace!  Vom păstra în inimile noastre recunoștința și memoria veșnică pentru Ludmila GUZUN.

Zinaida GRECEANÎI, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More