NECROLOG – Ilie VANCEA

Ilie VANCEA (26.01.1949 – 26.03.2021)

Sunt profund îndurerată de trecerea în eternitate a lui  Ilie VANCEA, personalitate eminentă a vieţii social-politice din Republica Moldova, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova – vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru cultură, învăţământ, tineret, sport şi mijloace de informare în masă, ministru al educației, ambasador al Republicii Moldova în Republica Belarus.

S-a născut la 26 ianuarie în satul Cîșlița-Prut, raionul Vulcănești (actualmente – raionul Cahul).  Toată viața și-a dedicat-o domeniului învățământului și educației – începând cu munca în calitate de învățător sau director de școală și până la funcția de ministru al educației sau de parlamentar.

Profesionist dedicat meseriei nobile, Ilie VANCEA a deținut, de asemenea, calități personale deosebite, precum onestitatea, cumpătarea și bunăvoința pentru colegi, subalterni și toți cei din jur. Iar intemperiile din perioada schimbărilor și reformelor nu au făcut decât să-l călească ca pe un adept fidel al valorilor umane, al principiilor  echității și dreptății.     

În aceste clipe de grea încercare şi suferinţă, adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate și cuvinte de îmbărbătare pentru a trece peste aceste momente de cumpănă. 

Dumnezeu să îl ierte!

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida GRECEANÎI

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...